FIADOR
Fiador: Televisión
Televisión









Selección de recursos de pago e gratuitos
sobre Televisión.
Para consultar máis
recursos ir á páxina web da Biblioteca.
Todos os elementos por fonte

Bases de datos

Archive of American Television
Materia: base de datos de entrevistas a persoas involucradas dalgunha forma coa televisión en EEUU
Contido: as entrevistas realízanse sen guión, sen cortes e conclúe con pensamentos do entrevistado acerca do seu oficio, así como o asesoramento aos profesionais dos aspirantes; non se gardan nin se emiten programas
Cobertura: 1997-
Idioma: inglés
BBC Archive
Materia: arquivo da canle de televisión BBC
Contido: recolle programas de radio e televisión, fotografías e documentos
Cobertura: 1930-
Idioma: inglés
Recurso a texto completo Recurso referencial CULTURAbase
Materia: sistema de difusión de estatísticas culturales del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.
Contido: recolle estatísticas sobre varios temas: patrimonio, museos e coleccións museográficas, arquivos e bibliotecas, edición española de libros e música, cinematografía e asuntos taurinos.
Recurso a texto completo Inathèque de France
Materia: organismo responsable da xestión de dereitos de autor na radiodifusión en Francia
Contido: o seu obxectivo é promover a produción, a difusión e a transferencia de coñecementos nas imaxes, o son e os medios de comunicación para enriquecer o debate público e aumentar a autonomía e a capacidade crítica dos cidadáns.
Cobertura: 1995-
Idioma: francés
TV ARK
Materia: base de datos de imaxes e clips de vídeo, cada item inclúe un comentario e unha pequena descrición
Idioma: inglés
UCLA Film & Television Archive
Materia: base de datos de imaxes en movemento dos Estados Unidos
Contido: ademais da difusión do cine de EUA cumpre funcións de restauración e mantemento de toda a colección
Cobertura: 1976-
Idioma: inglés
Recurso a texto completo Vanderbilt Television News Archive
Materia: base de datos de noticias de televisión
Contido: permite buscas por tema, data e canle, os préstamos teñen un custo que se utiliza para cubrir os custos da prestación deste servizo.
Cobertura: 1968-
Idioma: inglés

Catálogos

Recurso a texto completo Contén arquivos multimedia Archives Pour Tous
Archivo de programas de radio e television de Francia mantido polo Institut National de l' Audiovisuel
Recurso a texto completo Contén arquivos multimedia Archivo histórico - hemeroteca de RTVE
Hemeroteca de Radio Televisión Española. Especiais e grandes momentos da televisión e da radio recuperados do arquivo histórico de RTVE.

Enciclopedias, dicionarios, tesauros

Recurso a texto completo Recurso referencial Contén arquivos multimedia Encyclopedia of Television
Con máis de 1.000 ensaios orixinais, a Encyclopedia of Television examina programas concretos e as persoas, momentos e tendencias históricas, grandes disputas políticas, e temas como xéneros, programas, canles e redes, tendencias, etc.

Institucións, organismos, asociacións

Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión
Materia: televisión
Contido: a Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión é unha institución sen ánimo de lucro e declarada de interese público, fundada en 1997 por iniciativa dun grupo de profesionais da televisión. Está formada por máis de 1000 académicos do sector audiovisual. A Institución vela polos seus intereses neste punto de encontro que pretende defender a calidade, independencia e autonomía do medio.
Idioma: español
Antena de Oro
Materia: premios outorgados anualmente pola Federación de Asociacións de Radio e Televisión de España
Contido: entréganse aos profesionais máis destacados no campo da industria audiovisual, o xurado dos premios está integrado polos propios profesionais.
Cobertura: 1962-
Idioma: español
Asociación de Camarógrafos de Televisión y Vídeo
Materia: asociación de ámbito nacional que engloba a todos os profesionais do sector audiovisual..
Contido: as súas propostas son, entre outras, cambiar a dinámica das relacións entre os profesionais e a industria e a formación continua
Idioma: español
Asociación de Usuarios de la Comunicación
Materia: organización sen ánimo de lucro, dedicada a defender os dereitos dos cidadáns como usuarios dos diferentes medios e sistemas de comunicación
Idioma: español
Association of Commercial Television in Europe
Materia: representa os intereses do sector da radiodifusión comercial en Europa
Contido: está integrada por trinta e tres empresas membros activos en 36 países europeos, os membros abarcan varios modelos de negocio: emisoras de televisión ao aire libre, televisión de pago, operadores de plataformas dixitais e grupos multimedia, emisoras de radio...
Cobertura: 1989-
Idioma: inglés
Derechos de autor de Medios Audiovisuales
Materia: é unha Entidade de Xestión de Dereitos de Propiedade Intelectual autorizada polo Ministerio de Cultura mediante Resolución de data 5 de Abril de 1999
Cobertura: 1999-
Idioma: español
Recurso a texto completo Digital Video Broadcasting
Contido: plataforma industrial do sistema de normas europeas para a televisión digital.
European Broadcasting Union and Euroradio
Contido: organismo independente, non gubernamental e sen ánimo de lucro que promove a cooperación entre a industria da radio e a tv
Recurso referencial Federación de Organismos de Radio y Televisión Autonómicos
Contido: asociación sen animo de lucro que asocia a organismos ou entidades de dereito público creados polas leis dos respectivos Parlamentos Autonómicos para a xestión directa dos servizos públicos de Radiodifusión e Televisión nas diferentes Comunidades Autónomas do Estado español.
International Video Federation
Contido: federación de editores de contido audiovisual en medios dixitais e online; federación de asociacións internacionais de vídeo en Europa.
Museum of Broadcast Communications
Materia: museo americano cuxo obxectivo é reunir e conservar o presente e o pasado da radio e a televisión, así como educar, informar e entreter a través dos nosos arquivos, programas públicos, proxeccións, exposicións, publicacións e acceso en liña aos nosos recursos
Cobertura: 2009-
Idioma: inglés
Observatorio Audiovisual Europeo
Materia: organización de servizo público que forma parte do Consello de Europa, foi creado co fin de recompilar e distribuír información sobre as industrias audiovisuais en Europa para promover unha maior transparencia e unha mellor comprensión das formas en que as industrias audiovisuais traballan en Europa,  tanto desde o punto de vista económico como xurídico; ofrece información sobre os distintos mercados audiovisuais e o seu financiamento. Así mesmo, analiza e informa as cuestións legais que afectan aos diferentes sectores da industria audiovisual.
Cobertura:1992-
Idioma:inglés, francés e alemán
Premios Iris
Materia: premios anuais da Academia de Televisión, teñen como propósito distinguir e galardoar aos profesionais e programas máis destacados do medio televisivo.
Contido: ata o ano 2009 incluído recibían o nome de Premios Anuais da Academia de Televisión
Cobertura: 1998-
Idioma: español
Premios Ondas
Materia: premios anuais outorgados por PRISA
Contido: galardoan a calidade de profesionais, empresas e traballos nacionais e internacionais máis destacados da radio, publicidade radiofónica, televisión e música
Cobertura: 1954-
Idioma: español
Premios Talento
Materia: premios anuais concedidos pola Academia de Televisión, recoñecen "a excelencia profesional no medio televisivo detrás das cámaras"
Cobertura: 2001-
Idioma: español
Prix Europa
Materia: festival anual de medios de comunicación de Europa
Contido: o seu obxectivo é promocionar a marca Europa en medios de comunicación para o que selecciona as mellores producións de televisión, radio e on-line de cada ano
Cobertura: 1997-
Idioma:
inglés
Recurso a texto completo Recurso referencial Contén arquivos multimedia Radio Televisión Española (RTVE)
Contido: páxina da Radio Televisión Pública Española, contén tamen a hemeroteca de Radio Televisión Española. Especiais e grandes momentos da televisión e da radio recuperados do arquivo histórico de RTVE
Idioma: español
Television Archive
Materia: é unha organización sen fins de lucro pública que se fundou para construír unha "biblioteca da televisión," co propósito de ofrecer un acceso permanente aos investigadores, historiadores e estudiosos a coleccións históricas que existen en formato dixital.
Idioma: inglés
Recurso referencial Unión de Televisiones Comerciales Asociadas
Contido: organismo creado coa finalidade de defender e representar os intereses comúns das televisións comerciais no ámbito nacional, comunitario e internacional.

Portais temáticos

Recurso a texto completo Recurso referencial Abc guionistas
Contido: consultora en español dedicada exclusivamente ao guión de cine e televisión nos seus múltiples aspectos
Recurso a texto completo Recurso referencial Fórmula TV
Contido: portal de televisión máis visitado de España e a maior comunidade sobre televisión en español. Publica a diario moita información multimedia para os amantes e profesionais da televisión: novas, audiencias, programación, vídeos, produtoras, series, programas, profesionais, etc. Ademais, dispón dunha ampla comunidade na que os seus usuarios poden opinar nas novas, participar nos foros, comentar vídeos, facer amigos e puntuar series ou programas, entre outras opcións.
Idioma: español

Revistas-e

Recurso a texto completo Academia TV : la revista de la Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión
Materia: revista da Academia de Televisión
Cobertura: 2007-
Idioma: español
Antena de radio y televisión
Materia: revista gratuíta de radio e televisión
Contido: ofrece articulos sobre temas nacionais (preferentemente) e internacionais relacionados coa radio e a television
Cobertura 1987-
Idioma: español
Cine & Tele Online
Contido: revista de cine e televisión
Recurso a texto completo Television & new media
Materia: revista trimestral de televisión e medios de comunicación
Cobertura: 2000-
Idioma: inglés
Especialista na materia
Picture: Luisa Rivera

Luisa Rivera
Bibliotecaria
Tel: (+34) 981167050

Picture: Inmaculada Mantecón Fernández

Inmaculada Mantecón Fernández
Bibliotecaria
Tel: (+34) 981167050

Biblio. de Socio. e C. da Comunicación
Buscar no catálogo
Lenda / Significado das iconas
= Recurso de acceso libre
= Acceso restrinxido en Campus
= CD / DVD / USB

= Recurso a texto completo
= Algún texto completo dispoñible
= Recurso referencial

= Contén arquivos multimedia

= Recurso novo
= Recurso en PROBA

= Ver contido suscrito en SFX

= Enlace á Axuda

= Recurso Open Access


  • Universidade da Coruña
    Rúa da Maestranza, 9
    15001 A Coruña
    +34 981 167 000